Expert Tehnic Constructii– specialist atestat de catre ministerul dezvoltarii si care are rolul de a asigura verificarea proiectelor tehnice si a executiei lucrarilor de constructii.

Rolul expertului tehnic pentru sistemul calitatii in constructii este unul extrem de important.

Expertul tehnic este inginer sau arhitect cu o vasta experienta de proiectare sau executie si care este atestat de catre ministerul dezvoltarii pe baza unui examen extrem de riguros.

Asiguram prin proprii specialisti servicii de verificare a lucrarilor de constructii sau a proiectelor tehnice. Compania dispune de experti tehnici pe toate domeniile de atestare. Daca sunteti in cautarea unui expert tehnic atunci sunteti unde trebuie, mergeti la pagina de contact.

Care sunt principalele obligatii ale unui expert tehnic in constructii

expert tehnic constructii
expert tehnic constructii

Expertul tehnic în construcții din România are obligația de a respecta reglementările și legislația în vigoare în domeniul construcțiilor, precum și de a-și desfășura activitatea în conformitate cu normele și standardele profesionale.

Printre principalele obligații ale unui expert tehnic în construcții din România se numără:

Elaborarea de rapoarte și avize tehnice, în urma verificărilor și analizelor efectuate asupra construcțiilor existente sau a celor aflate în curs de execuție.

Verificarea documentației tehnice a construcțiilor și a proiectelor de construcții, în vederea asigurării conformității cu cerințele legale și cu standardele profesionale. Atentie, el nu joaca rolul verificatorului de proiecte, interveni numai cand exista dubii ca factorii implicati nu si-au facut treaba.

Efectuarea de expertize tehnice pentru identificarea cauzelor apariției unor probleme la construcții sau pentru stabilirea gradului de deteriorare a acestora.

Participarea la întocmirea și verificarea de documentații tehnice specifice, precum planuri de siguranță a construcțiilor sau planuri de intervenție în caz de situații de urgență.

Respectarea principiilor deontologice și a standardelor profesionale ale profesiei de expert tehnic în construcții.

Este important de menționat că obligațiile exacte ale unui expert tehnic în construcții din România pot varia în funcție de domeniul și de tipul de construcții la care acesta lucrează.

Trebuie sa subliniem de asemenea ca verificarea executiei lucrarilor de constructii apartine dirigintilor de santier. Expertul tehnic intervine atunci cand se constata ca exista lucrari neconforme.